Дори преди Дядо Коледа да успее да си почине от своята обиколка около света през 2014-та година, Швейцарските работилници работят на пълна пара и произвеждат нови часовници за 2015-та. Много от тези скъпоценни бижута за които ще говорим сега ще се появят чак към края на Есента, но слуховете за тях се появиха още преди да запеят птичките.

Много компании създаващи часовници, вече представиха тяхната първа визия за новата 2015-та, други пък вече дори представиха готови продукти на изложението SIHH, което се проведе в края на Януари в Женева. Изложението е известно и като „Шоуто на Richemont“, тъй като повечето от луксозните марки представяни са собственост на Швейцарският холдинг за луксозни стоки Compagnie Financière Richemont. Това изложение е първото за годината и от много е смятано за най-интересното и луксозното от всички.

Общо 16 марки ще бъдат представяни и снимки на предложенията на 10 от тях можете да видите по-долу.

A. Lange & Söhne-SAXONIA-dual-timeA. Lange & Söhne Saxonia, Saxonia Automatic and Saxonia Dual Time
Германската марка добави 3 нови модела в популярната си колекция. Компанията каза че всеки един от 3-те модела е подобрен с цел повишаване на комфорта. Новият дизайн доведе до малко по-малък корпус за 2 от моделите. Серията Saxonia е задвижвана при ръчният вариант от калибър L941.1, автоматичният модел е с калибър L086.1, а Двузоновият е с калибър L086.2.

Montblanc Heritage Spirit Orbis TerrarumMontblanc Heritage Spirit Orbis Terrarum
Името Orbis Terrarum, идва от латинският език и означава “глобус,” “земя,” и “свят.” Сложният автоматичен механизъм MB29.20 показва 24 часови зони практично и интуитивно. Дисплеят е иновативно конструиран на няколко слоя всеки един отговарящ за различни неща като континентите, океаните. Точно под основният индикатор стои показалец за ден и нощ, който се върти с движението на 24-часовият механизъм. За да може да бъде сверен часовника е нужно основният часови пояс на града да бъде позициониран във съответната зона точно в 6 часа.

Van-Cleef-&-Arpels-CadenasVan Cleef & Arpels Cadenas
Луксозната марка представя за пореден път дамският часовник Cadenas, първата версия на който беше… е била представена през 1935-та година, доста преди да съм се родил, моделът е бил вдъхновен от колие-цип носено от дукесата на Уиндзор. Часовникът е известен със своят зашеметяващ и модерен дизайн, с големи двойно извити дъги които се захващат за корпуса на часовника. Серията бе обновена с 9 часовника задвижвани с кварцов механизъм.

IWC Portugieser Annual CalendarIWC Portugieser Annual Calendar
Календарът е разположен на мястото на 12 на циферблата, Annual Calendar показва актуалната дата, месец и ден от седмицата. Механизмът автоматично взема предвид разликата в дължините на отделните месеци, но за разлика от хартиеният календар този не може да отчита разликата в дните на Февруари така, че веднъж годишно ще се налага ръчно сверяване. Portugieser Annual Calendar следва дизайнът на оригиналният първи часовник показан през 1939-та година.

Parmigiani Fleurier Tonda 1950 SqueletteParmigiani Fleurier Tonda 1950 Squelette
Автоматичният калибър PF705 на точи часовник-скелет (за мъже и жени) предлага ръчно изработен дисплей, под който се вижда работата на механизмът му. Платиниевият микро-ротор също се вижда когато се погледне през прозрачното стъкло което е направено от сапфир.

Piaget Black Tie ‘Vintage Inspiration’ and ‘Traditional Oval’Piaget Black Tie ‘Vintage Inspiration’ and ‘Traditional Oval’
Новият модел отразява наследството оставено от необичайно оформените часовници на Piaget. Black Tie Vintage Inspiration има по-фина линия която се дължи на автоматичният механизъм Piaget 534P. Контурът от бяло злато създава контраст със циферблата в цвят оникс. Black Tie Traditional Oval за дамите е украсен с 24 диаманта за максимален блясък в комбинация с бяло или жълто злато.

Ralph Lauren Automotive ChronographRalph Lauren Automotive Chronograph
Вдъхновен от инструмента на Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe което е било собственост на Ralph Lauren през 1938. За да създаде механизмът RL751A/1 Ralph Lauren си сътрудничи с Jaeger-LeCoultre и крайният резултат е часовник с 65 часова енергийна резерва!

Roger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Flying TourbillonRoger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Flying Tourbillon
Този часовник притежава 45 милиметрово тяло от титан. Часовникът е типичен представител на линията скелети от Roger Dubuis и е оборудван със механизмът RD505SQ, който е известен със своят резерв от 60 часа.

Richard Mille RM 33-01 AutomaticRichard Mille RM 33-01 Automatic
Прозрачният калибър RMXP3 cкойто задвижва RM 33-01 има платинов не-центричен микро-ротор, а самата му архитектура разкрива 5 звездният титаниев механизъм, който е запечатан и шлифован ръчно. Крайният резултат според Richard Mille е кокетно усещане на което малко дами биха могли да успоят.

Greubel Forsey Black GMTGreubel Forsey Black GMT
43.5 милиметровият му корпус е направен от титаний третиран с вакумно депозиран  карбон, което води до твърдост на материала по висока дори от тази на естественият титаний! Фонът на циферблата също е в черен цвят, което според Greubel Forsey помага да се извлече максимален контраст.  Красивото тяло помещава механизмът GF05, който позволява 72 часова енергийна резерва и смяната на 24 часови зони. Часовника идва в доста малка серия от само 22 броя!

НЯМА КОМЕНТАРИ

Оставете вашият коментар