fort-knox

Форт Кнокс

Форт Кнокс е домът на милиони тонове злато, а също така се предполага, че там се съхраняват важни исторически документи като Декларацията за Независимостта и Хартата на Свободите. Ако по някаква причина крадец успее да премине през солидните гранитни стени и покрай картечните кули със въоръжени военни, те все още ще трябва да преминат през 22-тоновата врата която за да се отключи или заключи изисква персонал от 10 души.

federal-reserve

Банката на Федералният Резерв в Ню Йорк

Под улиците на Манхатан стои трезор толкова непробиваем, че е напълнен с повече злато отколкото известният Форт Кнокс. Охраната е толкова сериозна, че хора не се позволява да влизат, а вместо това група от роботи движат палетите по местата им. Системите за сигурност са толкова сигурни, че дори чуждестранни правителства използват трезора за съхранение на злато. И ако това не е достатъчно силова група от стрелци с нивото на Джейсън Бърн охраняват периметърът. Техният периметър на стрелба е толкова добър, че са по-добри от професионалните снайперисти.

british-gold-reserve

Трезора на Английската Банка

Ако Британският главен Министър има тайни, то той би ги държал именно та. Повече от 4600 тона злато се пазят в най-големият Английски трезор. Като сравнение единствено Федералният Резерв на Америка е по охраняван. Стените са взривоустойчиви и системите за сигурност толкова сложни, че изискват гласово разпознаване, 3 ключа разположени на земята и други мерки за сигурност които дори не са известни.

Iron Mountain

Желязната планина

Какво общо имат останките от Полет 93, Патента за Крушката на Едисон или оригиналната снимка на Айнщайн с изплезен език? Ами те всичките се съхраняват под Желязната Планина. 90 метра под земята в изоставена мина за желязо на площ по-голяма от 1 милион квадратни метра се съхраняват всякакви тайни документи, като дори имената на хората които ползват този трезор са неизвестни. Желязната планина също е дом и на Стая 48, информационен център който използват редица от големите компании в Америка.

ADX Florence Prison

Затворът ADX във Флорънс

ADX е абревиатура от Administrative Maximum Facility. Това е огромен затвор за маже, който се намира в Колорадо и в който се изпращат само най-лошите от лошите престъпници! Те се смятат за най-опасните единици в Америка и са спечелили името на затвора „Алкатраз на Новаците“. Описан от предходен началник на затвора като „чиста версия на ада“, мерките за сигурност там включват бойни кучета охраняващи периметърът на 6 метровата стена от бодлива тел, 1400 дистанционно управляеми врати, детектори за движение с лазер, под с детектор за натиск и камери. Някои от известните престъпници в затвора са Ричард Рейд, Тери Никълс и много други.

Bold Lane Car Park

Паркингът Болд Лайн

Вие не трябва да се тревожите много за крадци на коли, когато сте паркирали колата си тук. Този паркинг който се намира в Дербсшир, Англия е едно от най-сигурните места в света. Вие не можете да влезете освен ако нямате билет оказващ точното място където сте паркирали. Веднъж паркирана вашата кола се охранява от сензори за движение и други аларми които се задействат ако някой се закача с колата ви. Ако алармата се задейства целият паркинг преминава в заключен режим.

Area 51

Зона 51

Това е супер секретна база в Невада, която се охранява толкова добре, че никой не може да премине през нея, нито по земя, нито по въздух. Зоната е покрита с сензори за движение и там патрулират всякакви военни автомобили. Там е и домът на всичко свързано с НЛО.

The Greenbrier

Грийнбриър

Разположен на площ над 6 000 акра, този VIP бункер лежи дълбоко в горите на Западна Вирджиния, За да влезете трябва да преминете през 25 тонна взривоустойчива врата който може да издържи ядрен взрив само за да проникнете в тунелите след нея. Бункерът е пълен със запаси за членове на Американският Конгрес.

The 1960’s Bar

Бар 1960-та

Този бар се намира на 50 метра под земята в Бърлингтънският комплекс от бункери в Уилтшир. Той е пресъздаден Пъб само, че за Британски власти. Този изключително секретен бункер е създаден през Студената Война и е предвиден да бъде укритие за висшестоящите, за да могат след това да реконструират Великобритания, ако случайно тя бъде бомбардирана с ядрено оръжие.

Doomsday Seed Vault

Семенният Трезор за края на света

както името предполага, трезорът официално известен като Свалбрадският интернационален семенен трезор е предвиден да съхранява различни сортове семена за да може да се запази растителното разнообразие и да се осигури прехраната на човечеството ако световни катаклизми унищожат някои от видовете. Този трезор е разположен в едно от най-отдалечените кътчета на света на каменен остров в Арктичният Кръг. Ако изолираното място не е достатъчно, сигурността на трезора е осигурена от противовзривни врати, детектори за движение, въздушни прекъсвачи. Уникалният климат и позиция би трябвало да държат семената на сигурно от бедствия които са създадени от хората или от други за векове.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Оставете вашият коментар