Малко е трудно да се посочи точно кога Giorgio Armani започва да се занимава освен с дизайн на дрехи и с интериорен дизайн и дизайн на мебели! Основно защото дори още в началото на своята кариера той отдава внимание дори на столовете в офиса и плакатите по стените.

През своята 40 годишна кариера Армани адаптира модната си чувствителност към архитектурата и интериорният дизайн, празните пространства и дори местата където живее.

“Още от първата ми колекция аз исках да предложа такъв дизайн какъвто се доближаваше до моят идеал за елегантност, простота и функционалност. И благодарение на желанието ми да усъвършенствам себе си, визията си и колекциите с мебели които предлагахме тогава се подобряваха с времето, като основният принос затова бяха различните комбинации от интересни материали които използвахме, и стилният финиш, който е задължителна част от всеки продукт който носи марката Armani…“ – каза господин Армани

Връзката между дрехите на Armani и архитектурните му произведения могат да бъдат забелязани навсякъде около него. В цветовете които използва за своите модели които всъщност са и цветовете на Милано!

По-долу можете да видите още няколко кътчета за които Armani е отговорен, които могат да ви вдъхновят и от които се вижда безкомпромисният стил и замисълът зад изкуството му…

НЯМА КОМЕНТАРИ

Оставете вашият коментар