В чест на очилата или #Atribute to Frames е последната статия в сайта на Armani която беше посветена както става ясно от заглавието на очилата!

1988-ма година бележи голяма промяна в къщата на Giorgio Armani. Тогава точно той отваря още 3 водещи бутика във Токио, Лондон, Париж както и други в Цюрих и Ню Йорк. По това време къщата отговаря за дизайна на гардероба към филма ‘The Untouchables’ с Кевин Костнър и Шон Конъри.

Giorgio Armani не се спира с това и решава, че е настъпило правилното време да започне своя собствена колекция с очила. Ако погледнем първите му модели ще видим прост дизайн но с много силно присъствие и вдъхновение от 20-те и 40-те години. С помощта на фотографите Петър Линдберг, Алдо Фалани и Херб Ритс придава допълнителна отличителна черта на очилата Armani с  фотусите в черно/бяло.

Въпреки, че моделите не са доста и произлизат от относително малка линия, очилата на Giorgio Armani винаги са успешни и удрят точните ниши с интересни материали и уникален дизайн. Този уникален дизайн се дължи на това че моделите са произвеждани винаги и само от италиански занаятчии.

Armani каза това за своята дизайнерска стратегия “Продуктувият фокус е голям, има специални очила вдъхновени от топ-модели дрехи от колекциите на Giorgio Armani, също така къщата залага и на ключови модели с бутиков привкус, със силна връзка пряко свързана със сезонните трендове”.

 

НЯМА КОМЕНТАРИ

Оставете вашият коментар