В сайта на Armani бе публикувана и третата статия която е посветена на скицирането. Ако се погледне кариерата на Giorgio Armani сигурно ще се намерят само няколко инструмента в неговата чанта и това са нещата които му позволяват да изрази вижданията си. Скиците са може би най-верният спътник на дизайнера които все още го следват където и да отиде.

Армани никога не е имал официално образование по рисуване, но в процеса на работа той се усъвършенства и сега е много „гъвкав“ в повечето аспекти на модното илюстриране. Ако погледнем негови скици представяни през годините можем да видим еволюцията в тях, но простотата с която толкова лесно се възприемат е все още там на листа хартия. Скиците му са една след друга по уникални понякога само с молив и пастели, понякога са по-детайлни, но никога с компютър.

„Аз вярвам, че ръката на човек е много по-различна от бутона на компютъра. Аз съм верен на моите корени които идват от чистият дизайн – молив и скицник. Но разбира се и на мен ми се налага да се възползвам понякога от модерните технологии.“

В ранните си години за г-н Армани е било обичайно да рисува върху черен фон, дори директно върху плата, като е прикрепял и с топлийка мостри на платовете и е оставял инструкции, но с годините тази практика се е изгубила заедно с част от натоварването.

Като марка на красотата, външността и класата скицата си остава основен инструмент с който си служат дизайнерите и с който изразяват себе си и вижданията си.

Аз избрах да не гледам много на това което се случва около мен, говоря от модна гледна точка…“ – казва Армани, „И винаги започвам новият сезон само с един празен черен лист хартия“

НЯМА КОМЕНТАРИ

Оставете вашият коментар