Въпреки, че със сигурност няма недостиг на материали за геният на Giorgio Armani и неговите безбройни постижения, с какво по-добро може да бъде започната поредицата-сборник #Atribute от това да се посвети една статия за историята на Armani?

И така, историята започва през ранните години на господин Армани, които по един или друг начин са допринесли за започването на компанията която носи и името му. Той е роден в северна Италия в градчето Пиасенца, където той израства заедно с по-големият си брат Серджио и по-малката си сестра Росана. Те са отгледани разбира се от майка си Мария Раймонди и баща си Уго Армани.

Той учи във училището Сиентифико Респиджи в родният си град. Той е вдъхновен да стане лекар и да навлезе в света на медицината, главно заради това че вижда последиците след Втората Световна война, а и защото прочита книгата „Цитаделата“ на Ей Джей Кронин. Дори сам казва:

Аз искам да бъда доктор и да спасявам животи… като герой в Холивудски филм…

Не след дълго той се кандидатства и се записва да учи във катедрата по Медицина на Университета в Милано, но това продължава около 3 години след което през 1953-та година той се присъединява към армията и преустановява образованието си. Въпреки това че прекъсва образованието си, заради реалните си знания той е повишен и пренасочен към Верона където е имало военна болница. След като изпитва болничният живот през очите на доктор, той решава да търси друг път в живота си.

И естествено Giorgio Armani успява да намери своето място като Мърчандайзър в Ла Ринасценте, голям моден магазин в Милано. След като се задържа за известно време на позицията си той се насочва към позицията на продавач на облекла за мъже.

g_armani-history

 

– на тази си позиция вече той се сдобива с реален поглед на перспективите които пазарът на мода предлага.

„Аз бях наблюдател. Обичах да слушам повече отколкото да говоря. Това беше качество което бях придобил през годините…“

Armani се мести в компанията на Nino Cerruti през средата на 60-те години, където той е дизайнер на мъжко облекло. Заради непрестанното подобряване и използване на способностите си през следващите 10 години Армани работи и за повече от 10 други модни производителя освен Cerruti и то едновременно.

Може би най-важният момент за живота на Giorgio Armani е срещата му със Серджио Галеоти през 1966-та година с който бързо се сприятелява. Няколко години след това Галеоти предлага на Армани да започват собствен бизнес който се базира на модели на Армани.

„Той имаше много кураж, който ми липсваше! Бивайки по-възрастен и затова по-осведомен, той имаше доста позиции и дори може би в голяма степен по-голяма безотговорност, която му помагаше да поема рискове. И аз в отговор на това работех с доза реализъм и може би дори гений, който винаги ми е бил полезен в живота.“

Те стартират Giorgio Armani Spa през 1975-та с началната инвестиция от 10 000$, като част от сумата са взели след продажбата на колата си Volkswagen. За останалата част от парите казват, че вече са история…

НЯМА КОМЕНТАРИ

Оставете вашият коментар