dieta-za-rabote6ti

„Тренирах всяка седмица по минимум 3 пъти във фитнес залата, спазвах умерено строг хранителен план, който включваше и ежедневна кутия с „препоръчана“ храна. Това, че не пия и пуша винаги ми е било в плюс, избягвах мазни храни, храни които обичах защото бях прочел някъде, че трябва да ги избягвам…“

Струва ли ви се познато?

Това беше моето ежедневие до преди една година, когато имах време което да отделям за подобен род „ежедневни потребности“. Поддържах константно тегло от 90 кг като съм висок 1,77м. и бях с умерено тегло, но може би клонящо към долната граница на наднорменото тегло но с изразена мускулатура.

Когато се опитвах да свалям мазнини започвах доста по-строги хранителни режими, които най-често завършваха със загуба на мускулна маса, а не на мазнини. Възможно е и да съм бъркал някъде, но според мен повечето хора бъркат някъде, най-малкото защото не се подготвят за състезание по културизъм, а просто искат да изглеждат добре, но в същото време и не искат да се лишават кой знае колко от вкусотийките които се предлагат навсякъде.

skinny-fat-628

По течението!

На много места се говори за стрес, как той ни влияе и как се отразява различно на различните хора. И преди година реших просто да се пусна по течението на живота и да вида докъде ще ме отведе и как „стресът“ ще ми се отрази.

Сигурно ВИ се е случвало да чуете „Много сте отслабнали/напълнели, сигурно е заради стреса…“, и как няма да го чуете като през два реда се пише за това, включително и в тази статия. Мен лично малко ме озадачи как стресът може да действа различно, все пак сме подложени на различен по характер стрес всеки ден. Разнообразният му характер въздейства по различен начин на емоциите ни и това е нещо което си позволих да изследвам върху себе си през последната година и познайте какво установих?

Стресът, определено не е голям фактор (поне при мен, а аз изпитвам на гърба си огромно количество стрес всеки ден), какво имам в предвид?

Стресът наистина е много в ежедневието ни, дори понякога повече отколкото ни се иска, но в повечето случаи борбата с него е много лесна и се изразява просто в почивка. Тоест можем да го разгледаме като нещо импулсивно, което присъства в денят на всеки, но периодично!

Лесно ли е да проверим дали стресът влияе на фигурата ни?

Със сигурност е нещо което човек може да пробва, най лесният начин не е като премахнем стреса, защото това е невъзможно, а като променим ежедневието си. Като за начало можете да промените някой от навиците си!

Аз например спрях да тренирам, спрях диетите, смених си работата. Това може да изглежда доста радикално за някой, но спокойно нещата се случиха просто ей така, както бях написал по-горе бях се оставил „По течението“ и заради това не мога да кажа, че съм изпитал особен стрес.

Не мога да искам от вас да се променяте толкова ей така изведнъж, да не говорим, че да си смените работата сигурно е немислимо за повечето! Но можете да си намерите друго хоби или да започнете още някаква надомна работа с която да запълвате свободните дупки които имате в графика си. Защо ли?

Защото точно свободното време определя визията ни?

Защо го твърдя ли? Защото свободното време, времето в което си почиваме и времето което ни остава обикновено винаги включва хранене и отдих. Сигурно ви е прозвучало така все едно отдихът и храната са нещо лошо?

В интерес на истината храненето не е лошо, почивката също, но със сигурност ако им отделяме прекалено голямо време, ще напълнеем! Тоест ако се лишите от свободно време, неминуемо ще намалите и времето което ви остава за хранене и почивка, което пък ще доведе до отслабване.

А знаете ли кое най- хубавото? Че се свиква доста бързо! В началото е малко трудно, заради промяната на метаболизма, който се забавя доста, но след това вие ще изпитате далеч по-голямо щастие от това, че няма да огладнявате толкова често.

Въпреки, че сигурно звуча като някой еретик-самоубиец, говоря само от личен опит, а не преразказвам теорията измислена от някой незнаен учен.

Каква е диетата на работещите (работохолиците)?

Диетата, между другото е доста приятна и лесна за изпълнение и се състои от две много прости правила:

Правило 1. Работете повече, колкото можете, по всяко време и при всяка ситуация, работата не включва само служебните ви задължения, може да бъде хоби или друго занимание с висок приоритет, което да измести нуждата от хранене.

Правило 2. Яжте когато и каквото ви се яде или пие, но само когато сте гладни! Второто правило е приложимо и действа само когато е изпълнено първото!

Не звучи много полезно нали?

Сигурно не е, но има голям ефект за който следя постоянно по коланите си и понякога по кантара, който вече показва над 10кг понижение в теглото ми за 1 година, период в който не се сещам да съм изпитвал силният глад който изпитвах на всеки 3 часа когато се придържах строгите диети и режими.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Оставете вашият коментар